marca: SEMILLAS FLORES FRESCAS
Les flors són usades com a condiment dolç amb cert toc picant, especialment utilitzada en postres dolces i sandvitxos lleugers, ja que són bastant aromàtiques. Abans de consumir, renti les flors submergint-les en un recipient amb aigua i assequi-les agitant suaument.
Crema de mongetes blanques
28 de juny de 2021 1 Min de Lectura
Ingredients:
250 grs de mongetes blanques
2 patates
1/3 de col
2 alls
1 ceba
1 copa de brandi
1 copa de vi blanc
220 ml de nata per cuinar
1 branca de romaní
1 branca de farigola
1 full de llorer
Sal al gust
Pebre negre mòlt al gust
Oli d'oliva verge extra
Julivert fresc
Instruccions de preparació.
La nit anterior posem a remull les mongetes en aigua del temps. L'endemà s'escorren i es renten i es posen a coure en una olla amb aigua freda i una fulla de llorer durant 1 hora. La sal se la afegim al final de la cocció.
Posteriorment, peleu i piqueu les dents d'all i la ceba de forma molt fina, i la poseu amb oli d'oliva verge. Hi afegim les branques de farigola i romaní, a més d'una mica de sal.
Aboquem després les patates pelades i picades a trossos, els donem un parell de voltes perquè agafin sabor i afegim la copa de vi blanc i el brandi. Deixem que es cuinin uns 5 minuts mentre remenem de tant en tant. Després d'aquest temps, afegim les fulles de col picades i barregem. Ho cobrim tot amb aigua i deixem que cogui a foc mitjà fins que estiguin les patates toves.
Quan quedin uns 5 minuts perquè s'acabin de fer les patates, afegim les mongetes blanques cuites i escorregudes del brou de cocció. Condimentem amb una mica de sal i pebre negre mòlt i li donem unes voltes.
Passat aquest temps, apaguem el foc i retirem les branques de farigola i romaní. Ho passem a un bol amb només la meitat del brou, reservant la resta a la cassola, i ho triturem fins que ens quedi una crema fina.
A continuació, afegim la nata i seguim triturant fins que es barregi tot perfectament.
Finalment, servim la crema de mongetes blanques amb cigrons cuits i passats per la paella, 6 dents d'all negre tallat a 3 trossos i flors comestibles d'alhelí i sàlvia.