Aquesta varietat és de sabor fortament picant. El seu cultiu és molt similar a el de tomàquet, però, té major resistència a les pluges sempre que l'aigua no s'entolli, així mateix, requereix un clima més càlid que el tomàquet per obtenir el seu desenvolupament màxim, la manca d'aigua i les temperatures baixes l'afecten més que a el tomàquet.
El grau de picor en els xilis està determinat per una substància anomenada "capsicina" o "capsaïcina" la intensitat s'expressa en unitats Scoville. Aquesta substància és un poderós antioxidant pel que se li atribueixen propietats anticancerígenes i prevé la possible formació de coàguls en la sang.
Així mateix, a l'ingerir xilis el cervell allibera endorfines (analgèsics naturals) lles quals provoquen una sensació de benestar. La "capsicina" aplicada en cremes s'usa per alleujar dolors d'artritis i dolors crònics ja que produeix en l'organisme l'alliberament d'un antiinflamatori natural.
Opinions dels nostres clients
Rep les nostres novetats