Aquesta bella i compacta alfàbrega és molt millor per a conrear-la en testos que les varietats de fulla gran pel que també és adequada per a col·locar-la en la lleixa de les finestres com a planta antimosquits. Per descomptat, es poden utilitzar també les fulles a la cuina.
Sòl: sòl drenat i reg abundant, perquè s'asseca fàcilment. El cultiu en tests és molt apropiat en àrees fredes i plujoses.
Llum: necessita molt de sol i calor.
Propagació: esqueixos en mini hivernacle. Temperatures al voltant de 20 graus
Si es propaga per llavor: només deixar les llavors sobre la superfície de l'substrat i pressionar lleugerament amb el rovell d'el dit sense cobrir la llavors. Mantenir el substrat sempre humit, la germinació es produeix en aproximadament 7-14 dies.
Hivern: no resisteix a l'fred. Sembra aa finals de primavera, o abans si es deixarà en test en interior.
Ús: A la cuina: Assegureu-vos d'utilitzar alfàbrega sempre fresca perquè seca perd molt del seu gust. Collir l'alfàbrega just abans de servir o d'usar-la. Qui no vol renunciar a l'alfàbrega fins i tot a l'hivern? Es poden congelar les seves fulles o també es pot preparar vinagre i oli d'alfàbrega. Els usos més habituals a la cuina són en una amanida (insalata caprese), amb salsa de tomàquet sobre la pizza i per descomptat el famós pesto Genovese. Però també en la producció de licor a on deixa impregnat el seu típic aroma.
A la llar
Medicina: problemes digestius, però també trastorns de la son, depressió i migranyes. A més l'alfàbrega té propietats antiespasmòdiques i analgèsiques.
Opinions dels nostres clients
Rep les nostres novetats