L’origen dels calçots és objecte de debat i és una remodelació que un campesí de finals del segle XIX de la zona de Valls (Província de Tarragona), que es va descuidar, va preparar a la brasa un "cebollas" que sobrecalentó. S'exposen totes les parts exteriors i exteriors, a lloc de tirarlas, que han deixat les captures més externes quemades, descobrint que el seu interior estava molt interior i saborós.
El calçot forma la base de les festes populars que celebren a Catalunya, que es converteix en una festa en la qual es consumeix assaig i que fa que fa sobre la flama viva amb sarmes de les autoritats de les vies, sense esperar que sigui haga brasa que és com assaiar la carn.
Una vegada que els caps exteriors són negatius i oberts, s’envolten en grups de 12 0 15 aproximadament en diverses zones de paper de periòdic i es necessitaran com a mínim una mitja hora per acabar amb el seu propi calor.
S'inicia cap a les capes externes i es pot convertir el calçot en una salsa denominada salsa de calçots o també amb salsa de romesco, el que debat sobre els més puristes.
Propietats nutritives
Un ampli contingut de vitamines i minerals, s’assigna als calçots propietats diurètiques, tonificants, digestives i afrodisíaces.
Opinions dels nostres clients
Rep les nostres novetats